Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 697

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,golf iv vm 2000 vaihdelaatikko ongelmasta kylmänä vaihdettaessa ykköseltä kakkoselle rusahtaa 6vaihteinen laatikko pörhöllä öljyt maksais 200€ vaihto voiko laitaa muita öljyjä

Näytä vastaus

Vastaus:

Kysyin asiaa VV-Auton huolto-osastolta, ja sain seuraavan vastauksen:

6-vaihteisen Golfin vaihteistossa on voiteluaineena synteettinen API GL4 -luokan SAE 75W/90 -öljy, jonka alkuperäinen varaosatunniste on G51. Tämä öljy on ns. Hochleistungs-tuote eikä sitä pidä sotkea “normaaliin” synteettiseen vaihteistöljyyn, joka meillä kulkee materiaalitunnuksen G50 alla, olkoonkin että API-luokitus ja viskositeetti-indeksi ovat samoja.

G51-öljy on sangen harvinaista ja siten myös arvokkaampaa kuin vaikkapa Shellin Getriebeoel, joka sinällään täyttää G50-vaatimustason.

Se, että ykkös-kakkoslinja hieman kanittaa 1. nopeassa vaihtoliikkeessä, kun lähdetään aamukankealla autolla liikenteeseen, johtuu ilmeisesti jostakin muusta kuin vaihteiston voiteluaineesta.

Julkaistu: 15.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.