Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 686

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mikä on yleisin syy siihen että kuskin puolen takajalkatila lainehtii vettä?? Onko syytä epäillä jotain tiivistettä jossainpäin autoa vai…Itse takalattia on ehjä ja sen tiedän siitä että se vesi mikä sinne joutuu jostain myös pysyy siellä!!!Myös etulattia kuskin puolella on märkänä mutta ei niin paljon kuin takaosa.Harmittava vika ja vielä kun en tiedä miten hakisin vikapaikkaa, pitäisikö vaikka lorotella vettä ympäri autoa ja sitä kautta “hoksata” mistä vesi tulee sisään??Auto on 80 luvun puolivälin mazi 323 sedan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vuotohan siellä jossain on, mutta missä? Se ei kyllä löydy kuin etsimällä. Todennäköisin vuotokohta on lokasuojassa, ilmeisesti takana oleva reikä. Vesi pääsee sivukoteloon tai takapenkin alle ja valuu sieltä lattialle.

Otapa takaistuin ja takasivujen verhoukset irti, eiköhän sieltä ala löytyä paljastavia kurajuovia ilman lorottelujakin. Ruostereikä siellä jossakin piileksii. Voihan siellä pohjapellissäkin olla jokin sellainen sauma, joka onnistuu kaappaamaan sisäänsä alla suihkuavaa vettä ja vuotaa sitten sen sisätiloihin.

Julkaistu: 18.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.