Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 676

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, että mistä saisin tietää Saksan autokatsastuslaitoksen, eli TÜV:n julkaisemasta vuosittaisesta vikatilastosta enemmän kuin viiden kärjen? Kaikissa paikoissa on jokaisesta ikäluokasta näkyvillä vain 5 parasta. Haluaisin nähdä koko listan!?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaikki tilastotiedot on julkaistu saksalaisen Auto-Bild -lehden erikoisnumerossa TÜV Auto-Report 2002. Jostakin käsittämättömästä syystä Suomen lehtimarkkinoiden monopoli Rautakirja ei halua palvella suomalaisia, ja niinpä se on kylmän rauhallisesti jätttänyt tämän lehden pois paitsi lehtipisteiden valikoimista myös jopa nettisivuiltaan.

Edes Auto-Bildin nettisivuilta www.autobild.de ei löydy tietoja tuosta lehdestä, mutta onneksi TÜV-Verlag sentään kertoo asiasta. AltaVista löysi oikotien sivulle, jolta löytyy PDF-muotoisia näytesivuja. Käypä kurkistamassa osoitteessa www.tuev-verlag.de/ProduktVerz/90630.htm. Linkki Mängelzwerge & Mängelriesen näyttää vikalistoja hyvinkin pitkälle kaikista luokista. Linkeistä löytyy myös lehdistötiedote, jossa on julkaistu nimenomaan ne viisi kärkimallia joka ikäluokasta, siinä syy vain niiden näkymiseen.

Eihän tuo ole oikein hyvien tapojen mukaista linkittää suoraan jollekin kehystekniikalla tehdyn sivuston alasivulle, mutta kun pääsivulta www.tuev-verlag.de ei pääsyt niitä “leseprobeja” näyttävälle sivulle!

Julkaistu: 20.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.