Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 670

Tapio Ketonen

Kysymys:

Annanpa tässä Toyota Avensiksen omistajille vihjeen koskien alatukivarren takimmaista puslaa.

Tarvikevaraosana kyseistä puslaa ei tunne mikään isoimmista maahantuojista ja alkuperäisosana on saatavissa vain koko alatukivarsi, joka maksaa lähes 200 euroa. Kuitenkin Golf/Jetta II:n vastaava osa on lähes samanlainen. Osa on irroitettavissa alkuperäisestä tukivarresta, ulkohalkaisija on 60mm, ja voidaan asentaa hydrauliprässillä. Ainoastaan sisäholkin korkeus on erilainen (joutuu säätämään M14 prikoilla sopivaksi). Alkuperäisen puslan sisäholkin reikä on muuten pitkulainen, on siis tarkoitettu säädettäväksi (pyörän asento koriin nähden voidaan säätää etu/takasuunnassa). Tässä Volkkarin osassa holkin sisähalkaisija on 2mm suurempi, joten sama asia hoituu ko. välyksen avulla.

Homman pointti on se, että ko osa maksaa vain 12,80 euroa/kpl ja on helppo vaihtaa.( n 1/2h kpl ). Tämä vinkki soveltuu ainakin 98 dsl Avensikseen. mahdollisesti myös muihin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tällaiset vihjeet ovat suorastaan kullan arvoisia. Tuolla keinolla säästyy todella mukavasti rahaa, kiitoksia vain kaikkien Avensiksen omistajien puolesta!

Julkaistu: 21.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.