Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 660

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, kuinka equusin ampeerimittari asennetaan -87 Mazda 626:een. Satuin löytämään sellaisen mittarin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ampeerimittari asennetaan kaikkiin bensa-autoihin siten, että sen paksun kaapelin akusta starttiin annetaan olla sellaisenaan, mutta mittari asennetaan akun ja kaikkiin muihin sähkölaitteisiin lähtevien johtimien väliin. Dieseleissä myös hehkutuksen virta otetaan mittarin ohi.

Sinänsä en ymmärrä, mitä sillä ampeerimittarilla ylipäänsä autossa tehdään. Mielestäni se on aivan tarpeeton ja aiheuttaa vain turhaa oikosulkuriskiä. Jos haluat seurata akun varaustilaa, asenna autoosi volttimittari. Se antaa tilanteesta paljon paremman kuvan. Jos akun napajännite on ajon aikana reilut 14 volttia, lataus toimii kuten pitääkin.

Volttimittarin voit asentaa asiallisesti eli siten, että sen jännitejohtimeen asennetaan mahdollisimman lähelle lähtöpistettä sulake. Maadotuksen voi liittää koriin mittarin lähellä.

Julkaistu: 24.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.