Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 651

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, minkälainen menopeli on Mitsubishi Lancer 92-98. Erityisesti farmarimalli kiinnostaisi!Löytyykö paljon käytettynä, mahdolliset tyyppiviat, ym. Hinnat ovat ainakin suhteellisen halpoja verrattuna esim. Toyota/Nissan…

Näytä vastaus

Vastaus:

Ainakin se on harvinainen verrattuna kilpaileviin japanilasimalleihin. Vuodenvaihteessa niitä oli rekisterissä 5609 kappaletta. Niinpä tarjontakin lienee vähäistä.

Harvinaisuus on tietysti sekä etu että haitta. Varaosien saaminen menee aika usein tilaamiseksi. Merkkiorganisaatiossa maahanuojalla on hyvät valmiudet, piirimyyjillä heikommat. Harvinaisuus myös laskee auton hintaa. Se on hyvä ostovaiheessa mutta hankalampaa autoa myytäessä.

Lancer on auto siinä missä muutkin, ja käyttöominaisuuksissa ei ole suuremmin moittimista. Pahimpia ongelmia vanhemmissa malleissa on ollut paha ruosteherkkyys, Mitsut ovat ruostuneet turhan nopeasti. Siihen olisi tietenkin olemassa lääke, nimittäin riittävän aikaisessa vaiheessa teetetty kunnollinen ruosteenestokäsittely.

Tekniikka ei Mitsussa ole tiettävästi aiheuttanut ihmeempiä ongelmia. Mitään eksoottorisia rakenteita ei ole, ratkaisut ovat oikeastaan hyvinkin konservatiivisia.

Julkaistu: 26.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.