Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 646

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko VW BORA 1,9TDI (66kW)-autoissa kukaan muu havainnut outoa “värinää vaihdekepissä”?Voimakainta värinä on n.2200-2300-kirrosluvulla kiihdytettäessä4-vaihteella.Tällainen värinä ei minustakuulu asiaan. Olen testannutmuita yksilöitä (TDI BORA/GOLF), ja havainnut joissakin saman tyyppistä, lievää, värinää, mutta myös“terveitä” yksilöitä on löytynyt.Minun Borassanijouduttiin n.20000km kohdalla kiristämään joitakin vaihdekepin ruuveja, koska keppi hakkasi jo “löysänä” jonnekin “reunaan”.“Taustavärinä” ei tietenkään postunut korjauksen jälkeen.

Mistä moiset värinät voisivat johtua? Korjaamo ja maahantuoja ei pidä “värinää” poikkeavana,vaikka asentaja yrittikinvielä viimeksi koko päivän(?)poistaa värinää.Autoni on 2001-mallia ja takuuta vielä n.1kk jäljellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näemmä värinöitä on havaittu. esimerkiksi osoitteessa http://www.michaelneuhaus.de/infopool.htm?golf.htm kerrotaan, että Golfin vaihdekeppi värisee. Asia on VW-huolto-organisaation tiedossa, ja korjaamoille on viestitetty, etä mikäli vaiva kiusaa, vaihteistoon vaihdetaan sisään siirtomekanismin osia ja vaihteensiirtimien siirtokulissia (laatikossa) joko työstetään tai sekin vaihdetaan. Siirtovivustossa oleva vaimentava paino poistetaan, mikä tekee vaihteensiirron hieman krouvimman oloiseksi.

Jos viasta on valitettu takuuaikana, ei takuun loppuminen vaikuta mitään korjaukseen. Ongelmana tietenkin on saada korjaamo ja homman maksava maahantuoja vakuuttumaan siitä, että vika on riittävän paha jotta se pitää korjata.

Julkaistu: 27.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.