Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 643

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko mitään tietoa tulevan verouudistuksen yhteydessä mueoautojen verokohtelusta? Ollaanko museoauto-ikää kenties laskemassa yleiseurooppalaiseen 20 vuoteen ? Vai vieläkö verottaja uskoo ihmisten ajavan yli 20 vuotta vanhoilla autoilla “kiertääkseen veroja” ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, missähän se Yleiseurooppa oikein on? Esimerkiksi Saksassa muoseoautoikä on 30 vuotta, ja jos asiaan tulee muutoksia, niin ehkä se ikäraja on paremminkin nousussa,

Suomessa ajetaan vanhoilla autoilla. Viime vuoden lopussa yli 20 vuotta vanhoja autoa oli rekisterissä seuraavasti: Käyttöönotto 1966-70: 17.380 1971-75: 26.761 1976-80: 48.235

Tietenkin museoautolla on tiukat vaatimukset esim. kunnon ja alkuperäisyyden suhteen, joita suurin osa liikenteessä olevista ei täyttäisi.

Jos tarkoitat tässä käytettyjen tuonnissa käytettyä ikärajaa, niin turha toivoa sen laskemista. Siihen on verottajan taholta paremminkin aika kovia nosto- ja kiristyspaineita.

Julkaistu: 28.3.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.