Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 609

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,-86 ford fiesta bravoalkoi nykimään hieman parivikkoa sitten, nyt nykii niin penteleesti, tyhjäkäynnistä ei ota kierrkoksia ellei pumppaile kaasua, ajossa ei väliä mitä kierroksia koneessa nykii välillä kovastikkin ja välillä ei lainkaan.eilen tiepalvelun mies tutki konetta ja sai hetkiseksi paremmaksi, sytkäpuoli uusittu alle vuosi sitten, paitsi tulpat jotka tuo huoltaja kehotti vaihtamaan, poistaessaan karstat tulpista ja laittaessaan kärkivälit pienemmiksi.kone myös yskii ja välillä pakoputkessa pukahtelee. huomasin ajossa, että kun nykiminen alkaa, antaa pari polkaisua kaasua ja nykiminen häviää pariksi kilometriksi.masinolia olen laittanut tankiin.olisko bensapumppu vialla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä auton kaasuttimessa on jotakin vialla. Siellä voi olla roskia. Mahtavatkohan ne paukahtelut tulla pakoputkesta? Uskoisin ennemmin, että kone ei sa tarpeeksi bensaa, ja silloin alkaa pauketta kuulua paremminkin kaasuttimen suunnasta.

Kun auto alkaa olla rippikouluiässä, kaasutinkin kaipaa todennäköisesti jo perusteellista kunnostusta tai ainakin puhdistusta. Akselien reiät kuluvat ja ilmaa alkaa virrata vääristä paikoista. Suuttimiin ja kanaviin kertyy sakkaa, joka kovettuu ja tukkii niitä. Myös tiivisteet joko kaasuttimen ja imusarjan tai imusarjan ja sylinterinkannen välillä saaattavat vuotaa, mikä sotkee seokset.

Toki bensapumpussakin saattaa olla vikaa, tai sitten putkisto on tukossa, joka tapauksessa bensaa ei mene riittävästi moottoriin, siitä ongelmat johtuvat.

Julkaistu: 7.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.