Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 587

Kysy autoista - kysymys 587

Tapio Ketonen

Kysymys:

Käytin Mazda 626/vm 2000 merkkihuollossa, koska ohjaus oli alkanut puoltaa malko voimakkaasti vasemmalle. Suuntaustyön jälkeen auto puolsi lähes yhtä paljon kuin ennenkin, mutta nyt vasemmalle. Suuntausraportin mukaan kaikki muut arvot oli ohjearvojen mukaisia, mutta ajopoikkeama kulma oli säädön alussa ollut 0’03 ja säädön jälkeen 0’02, kun sen ohjearvon mukaan pitäisi olla 5,0. Caster ja Camber arvoille ei oltu tehty mitään, ne olivat Caster:2’06/1’48 ja Camber:0’24/0’12. Etupyörien auraus oli ollut 1,2/1,2 ja säädön jälkeen 0,9/0,9, takapyörät 0,3/0,3.Tulisiko auto viedä takaisin huoltoon ja vaatia korjausta, vai ehtivätkö renkaat kulua väärästä suuntauksesta piloille (ajoin tuolla väärällä suuntauksella talvikelillä reilun kk ajan)Vai onko vika tuossa ajopoikkeaman kulmassa?Renkaat ovat Blizzak MZ-02 185/65R15 kitkat.Tällä hetkellä auto kulkee sellaista levotonta “kylkimyyryä”, eikä ajotuntuma ole kovin vakaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

En tunne käsitettä ajopoikkeama, en ole ennen kuullut tai nähnyt sanaa, joten en voi ottaa kantaa siihen.

Auraus ei ole ollut kovin paljon pielessä, joten tuskin noin lyhyessä ajassa renkaille on ennättänyt tapahtua mitään. Tilanteenhan toki näkee renkaista ja niiden kulumismuodosta.

Julkaistu: 10.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.