Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 583

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko NissanPrimera -98 radioantennissa GSM valmius, vai pitääkö koko antenni runkoineen ja johdotuksineen vaihtaa? Onko farmarin peräluukussa olevaa pistoketta mahdollisuus vaihtaa jatkuvasähköiseksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Autoissa ja etenkään japanilaisissa ei yleensä koskaan ole valmiuksia puhelimelle. Niinpä antenni pitänee vaihtaa. Espoolainen Co-jot oy valmistaa yhdistelmäantenneja, jotka sopivat tarkoitukseen. Vähintään antennipiiska pitää vaihtaa, lisäksi antennikaapelin ja laitteiden välille asennetaan suodatuskappale, joka ohjaa oikean taajuiset signaalit oikeaan paikkaan.

Primeran farmarin peräluukun varustusta en tunne, mutta jos siinä pistorasia on (ilmeisesti sisäpuolella), niin tokihan tuo muutos onnistuu.

Jos käsityksesi peräluukusta sen sijaan on vääristynyt, eli et tarkoitakaan peräluukussa (=ovi) olevaa pistorasiaa vaan vetokoukun vieressä olevaa perävaunun pistorasiaa, niin vastaus on ei. Vanhoissa kytkennöissä perävaunupistokkeen yhteen napaan tuotiin jatkuva sähkö, mutta koska nykyisin takasumuvalo on perävaunussa pakollinen varuste, tämä napa on nykyisin varattu takasumuvalolle.

Julkaistu: 11.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.