Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 573

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostimme uuden Skodan (dieselin).Siinä pitäisi olla pitkät LONG LIFE huoltovälit.Mitä ne käytännössä tarkoittavat?Huoltokirjassa niistä ei kerrota.

Näytä vastaus

Vastaus:

Skoda Fabiaa huolletaan normaaliin tapaan, öljyt vaihdetaan 15.000 km välein ja huollot tehdään 30.000 km välein. Vain Skoda Octavia TDI-malleissa on tuo Longlife-huoltojärjestelmä, jossa auto viedään huoltoon merkkivalon sytyttyä kojelautaan. Siitä on maininta käyttöohjekirjassa, ja huoltokirjassa on Longlife-ohjelmalle aivan omat sivunsa. Hieman hämäävää on, että ne ovat tavallisen huolto-ohjelman sivujen jälkeen.

Longlife-ohjelma perustuu auton käytön ja toimintojen tarkkailuun mm. ylimääräisten anturien avulla. Lopullinen huoltoväli määräytyy näillä keinoilla auton käytöstä saatujen tietojen perusteella, ja se asettuu aina jonnekin 15.000 ja 50.000 kilometrin välille, ajallisesti huoltoväli on enimmillään kaksi vuotta. Maahantuojan kokemusten mukaan keskimääräiseksi huoltoväliksi Suomessa on asettunut n. 42.000 km.

Julkaistu: 14.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.