Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5691

Kysy autoista - kysymys 5691

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on rengaskoko 205/55/16 ja alkuperäinen aluvanne on leveydeltään 6,5 tuumaa. Nyt hankin autooni merkkiliikkeestä originaalit automerkkiini ja -malliini tarkoitetut aluvanteet joiden leveys on 6 tuumaa. Renkaan sivut tuntuvat pullistuneimmilta ja vanne on syvemmällä renkaan suojassa mikä toki on hyvä reunakivien kannalta. Mutta: onko kapeammalla vanteella vaikutusta auton ajo-ominaisuuksiin? Tuntuu, että autoni ei olisi enää niin suuntavakaa kuin aiemmin, ja kaarteissa oleva epätasaisuus tuntuu jotenkin "muljahduksena". Rengaspaineet olen tarkistanut eikä syys siis ole siinä.

On selvää, että leveämpi vanne antaa paremmin tukea renkaalle, mutta puolen tuuman kavennuksen ei vielä pitäisi tuntua kovin dramaattisesti. Mahdollista se toki on. Joutuuhan rengas kaarroksessa helpommin kulmalleen. 

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 10.9.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.