Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5683

Tapio Ketonen

Kysymys:

mikäs on nykyisin sakko ns. laittomasta renkaasta(henkilöauto) … kun poliisi huomaa ratsiassa vaikkapa auton yhden renkaan "urasyvyydeltään" liian pieneksi (lähes sileä) ….. ?

Se on aina riippunut monesta asiasta. Jos urasyvyys on 0,9 mm, asiasta voi päästä huomautuksella. Toki sopivalla sanavalinnalla siitäkin voi puhua itselleen sakon. Jos taas rautalankakerrokset ovat näkyvissä, kyllä se on jo reilumman sakon paikka. Uskoisin asiaan vaikuttavan myös kuljettajan ajotavan ennen pysäyttämistä.

Tapauksesta riippuen asiasta voidaan rangaista ajoneuvorikkomuksena tai liikenteen vaarantamisena. Päiväsakkojen lukumäärää en lähde arvailemaan. Päiväsakon määrä taas riippuu tuloista ja jossain määrin myös varallisuudesta. Yleensä kuitenkin sakkoa tulee sen verran, että uuden renkaan hankkiminen tulee edullisemmaksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 4.8.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.