Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5676

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin "tarjouksesta" Continental Comfort Contact 1 renkaat,nyt huomasin kaikkien 4 renkaan kuvioinnin olevan joko vasemman tai oikean puoleinen.Siis toinen puoli "peruuttaa ja toinen menee eteenpäin! Onko myyjä vastuussa? Valmistusmaa Malesia!

-——

Mistähän ihmeestä oikein nyt on kysymys? Laitetaanpa kuva renkaasta tästä avautuvaan ruutuun. Minun mielestäni tuon renkaan pintakuvio on aika lailla samanlainen, pyörii rengas kumpaan suuntaan tahansa.

En sitten tiedä, mistä myyjän pitäisi olla vastuusssa, mutta tottakai myyjällä on aivan normaali kuluttajansuojalain mukainen vastuu, jos rengas ei ole sellainen kuin sen pitäisi olla. Valmistajien tai maahantuojien takuukäsittelijät tutkivat renkaat, jos niissä ilmenee vikoja, ja valmistusvian esiintyessä käyttäjä yleensä saa uuden renkaan viallisen tilalle. Se, että kuviointi ei ole ostajan toiveiden mukainen, ei kuitenkaan tarkoita, että renkaassa olisi vikaa. Kuviohan on renkaassa nähtävänä jo hankintahetkellä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 11.6.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.