Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5667

Kysy autoista - kysymys 5667

Tapio Ketonen

Kysymys:

Etsin talvella MB ML 320-autooni nastarenkaita, joiden koko on 255/50 R19. -Maahantuoja kuitenkin sanoi, ettei esim. Continental tee kyseistä kokoa lainkaan (mikä onkin fakta), ja heidän on tyytyminen siihen. Luin kuitenkin myöhemmin kirjoituksen, jossa sanottiin, että autojen maahantuojat pystyvät määrittelemään, minkä kokoisia rengasvalmistaja tekee. Ketä uskoa tässä asiassa? Asia on jo saanut harmaita hiuksia, sillä en haluaisi ostaa uusia, pienempiä vanteita, sillä näissä nykyisissä ei ole mitään vikaa, (paitsi nyt sitten tämä edellämainittu siihen sopivien nastarenkaiden löytyminen)

Maahantuoja tai kuka tahansa voi määritellä tai ainakin varmistaa, että jokin valmistaja tekee tietyn kokoisia renkaita. Se tapahtuu tilaamalla ko. renkaita riittävä määrä, niin ettöä valmistajan kannattaa ryhtyä tekemään ko. renkaita.

Tuo rengaskoko on niin erikoinen ja harvinainen, että kysyntää tuskin löytyy tarpeeksi. En oikein ymmärrä, miksi maasturin nastarenkaiden pitäisi olla 50-sarjaa. Nastoilla etsitään yleensä parempaa pitoa liukkaalla, ja matala profiili heikentää sitä, koska matalaprofiilinen rengas ohjautuu liukkaaseen keliin liian terävästi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 17.5.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.