Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5660

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auto ostettu liikkeestä sovittu että 100tkm huolto suoritetaan ja siitä on leima huoltovihkossa. Kotiin ajettiin auto niin huomattiin että vetoakselin stefa vuotaa sieltä vaihdelaatikossa. Onko Suomessa korjaamojen moraali laskennut kun tälläistä vikaa ei mitenkään noteerata, vaikka ilmoitus että autossa vikaa vaatii pikaista korjausta. Kyseessä oli Huolto+liike ei mikään pieni nyrkkipaja.

Vähän täsmennystä tarvittaisiin. Missä oli ilmoitus, että autossa vikaa, vaatii pikaista korjausta? Lehdessä, kauppasopimuksessa, huoltokirjassa, korjaamolaskussa? Sinänsä homman ei pitäisi olla ongelma. Ei muuta kuin auto takaisin myyjäliikkeeseen korjattavaksi ja vaatimaan sijaisautoa korjauksen ajaksi.

Stefan vaihtaminen ei kuulu huoltoon, se on korjaus. Huolto on tarkan ohjelman mukainen sarja toimenpiteitä, joihin kuuluvat mm. öljyjen ja suodattimien vaihdot, saranoiden ja lukkojen voitelu, rengaspaineiden tarkastus ja säätö sekä eri kohteiden tarkastukset.

Jos tarkastuksessa havaitaan korjattavaa, korjaus on erillinen toimenpide, johon korjaamon pitää pyytää lupa. Ylimääräisestä työstä aiheutuu lisäkustannuksia, joita ei voi periä ilman asiakkaan suostumusta.. Lisäksi työ voi olla sen verran suuri, että se ei onnistu huollolle varattuna aikana, joten joko korjaamon aikataulu menee sekaisin, tai sitten auto pitää tuoda myöhemmin uudelleen korjausta varten.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 4.5.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.