Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5648

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi mersun esitteiden mukaan EU keskikulutuksissa on muutaman desin heittovara?esim.C200cdi keskikulutus 5,7-6,1l/100km. Mainoksissa ja päästöissä mainitaan aina tuo pienempi lukema,vaikka oikea taitaa olla tuo suurempi?Haluaa vastauksen,koskee vain mersun kulutuksia.

totuus?

-———

Tarkka kulutus riippuu monesta eri asiasta. Mersu on hyvin tarkka noista päästöarvoista, siellä on mitattu päästöarvot mm. eri levyisiä renkaita käytettäessä. Lisävarusteiden näärä nostaa auton omamassaa, joten niidenkin vaikutus on huomioitu lukemissa. Ja Mersullahan se lisävarustelista on todella pitkä.

Se oikea kulutusarvo – tai siis CO2-arvo, siitähän ne litrat lasketaan – löytyy vasta kunkin autoyksilön mukana tulevasta CoC- eli vaatimustenmukaisuustodistuksesta. Mersu on niitä harvoja automerkkejä, joissa tuo todistus tulee auton mukana. Useimmilla merkeillä  päästötiedot ainoastaan siirretään sähköisesti ajoneuvorekisteriin, ja sieltä kautta tieto menee myös verotuksen hoitavaan Tulliin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 8.4.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.