Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5644

Tapio Ketonen

Kysymys:

Flexifuel (etanoli) -autoja käsitelleessä jutussa kerrottiin AKEn kannaksi ilmoitetun ettei etanoliautosta jouduta maksamaan polttoainemaksua. Itse soitin AKElle muutama päivä aiemmin, jolloin AKEsta naureskellen kerrottiin että etanoliautosta joutuu maksamaan polttoainemaksun, ei mitään epäilystäkään asiasta. Miten voi olla mahdollista että eri kysyjät saavat eri vastauksia samasta asiasta? Vaikuttaa vähän ihmeelliseltä AKEn meininki.

-Jani P

-——————-

Niinhän tuo vaikuttaa myös meikäläisestä, joka lakia syvemmin oppimattomana ei voi kuin ihmetellä. AKE:n kanta ja polttoainemaksulaki eivät oikein näyttäisi olevan synkronissa.

Taitaa kyllä olla poliittinen päätös kyseessä. Ruotsalaiset uskottelevat kovasti itselleen, että etanoli olisi ympäristöystävällinen polttoneste, vaikka sen valmistukseen Brasiliassa, josta ruotsalaisten etanoli tulee, liittyy mm. sademetsien kaskeamista. Jo Suomessa alettaisiin lätkäistä rangaistusmaksuja tuolla maailman pelastavalla tuotteella ajaville, niin siiähän nousisi naapurissa valtava melu. Sen välttämiseksi AKE:n kanta on sinänsä fiksu. Pitäisi myös muuttaa laki tuon kannan mukaiseksi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Julkaistu: 4.4.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.