Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 557

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kyse kestotesti-Mondeosta. Väliraportissa oli mainittu sama vika, joka itseänikin kismittää kovin, eli tuo tuulen suhina. Kuitenkaan loppuraportissa siitä ei puhuttu mitään. Miksi ei ? Eikö tarkoitus ole siinä tuoda esille kaikki hyvät ja huonot puolet ? Auto on, vaikka hyvä onkin, tuulen suhteen ongelmallinen, koska jos ulkona tuuleksii vähänkin, konetiellä ajaessa tuulen suhinat ovat sen verran voimakkaat että välillä tuntee olevansa tuulikaapissa. Eli kehitystyö on jäänyt kesken tämän osalta. Sääli muuten hyvässä autossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Se tuulen suhina olisi kyllä loppuraporttiinkin kuulunut, siihen jäi kyllä selvä puute. Kyseessä oli yksinkertaisesti unohdus.

Tuulen suhina sinänsä on nykyisin ongelmana aika monessa autossa siksi, että kun yleinen melutaso laskee, korva erottaa entistä pienemmät äänet. Toinen entistä enemmän esiin tunkeva ongelma ovat rengasäänet. Etenkin keväällä karkea tienpinta tuo ne sisään todella häiritsevästi.

Julkaistu: 17.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.