Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 547

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,Tervehdys ! Autonani on F-mallin Opel Astra 1.8 16v -94Astrassa on jälkikäynti ja paha sellainen , auto on ollut merkki huollossa , mutta nostivat kädet pystyyn siellä :) mitä tehdään ?

letkut on tarkistettu , uutta moottoriohjain boksia on käytetty paikallaan ja ei auta , nyt olen analysoinut vian ilmestymistä seuraavasti :

Jarruvalopiirin kuormitus poistaa vian eli kun jarrua painaa ennen sammuttamista niin ongelmaa ei ole , miten jarruvalopiiri voi vaikuttaa jälkikäyntiin ?

- Sepe

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikuttaa, kuin joku noita olisi katsonut autoasi pahalla silmällä!

Ihmeelliseltä tuntuu koko jälkikäyntiasia. Vaikka AStrassa vielä lieneekin yksipistesuihkutus, sen ei pitäisi voida käydä koko jälkikäyntiä. Kun virta katkaistaan, suihkutussuuttimen pitäisi mennä kiinni.

Mutta entäpä jos se suutin ei sulkeudukaan? Jos se jää vuotamaan, silloinhan kone saa bensaa. Onko suuttimen toiminta tarkastettu?

Merkkihuoltojen kyky etsiä autosta vikoja, etenkin harvinaisempia, ei aina ole niitä parhaita. Tämä johtuu siitä, että enimmäkseen niissä puuhaillaan uusien tai uudehkojen autojen kanssa.

En ole vakuuttunut tuosta jarruvalopiirin vaikutuksesta asiaan. Epäilisin ennemminkin, että jarrua painettaessa tehostimesta menee ilmaa imusarjaan. Se laihentaa seosta ja tekee siitä huonommin syttyvää.

Julkaistu: 21.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.