Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5437

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei! Neljä vuotta vanhassa Volvo V70:ssä ilmeni katsastuksessa, että molemmat takapään iskunvaimentimet vuotavat ja toinen oli menettänyt tehonsa täysin. Autolla ei ole ajettu kuin 43 000 km. Hyvin vähän pakkasessa eikä muutenkaan ääriolosuhteissa.

Takuuaikahan on loppunut jo ajat sitten, mutta tiedustelin maahantuojan kantaa asiaan. Mistään heikosta laadusta ei kuulemma silti ole kyse. Mielestäni iskunvaimentimien käyttöikä kyllä ennen oli pitempi. Kultaako aika muistot vai mahtaakohan olla kyse heikompilaatuisista komponenteista nykyajan autotehtailussa?

Näytä vastaus

Vastaus:

On selvä, ettei maahantuojan mielestä voi olla kysymys huonosta laadusta. Minun mielestäni kylläkin on kysymys nimenomaan siitä. Normaali käyttöikä iskareille on ainakin 100 000 km.

Vuodon takia vaimentimen öljy vähenee, ja tämä heikentää myös tehoa. Vaikea sanoa, miksi tiivisteet ovat pettäneet, mutta pakkaskeli toki saattaa saada moisen aikaan. Yksikin ajomatka tosi kovalla pakkasella voi rikkoa tiivisteet.

Julkaistu: 4.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.