Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5432

Kysy autoista - kysymys 5432

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä on normaali hyväksyttävä korjausaika peltikorjauksissa? Minulle tuli Nissan Primeran oikeaan takalokasuojaan peltivaurio ja Nissanin merkkihuollolla kesti osan saamiseen 3kk + töihin viikko.Huollossa väittivät että osa tulee Japanista laivalla jonka takia kestää. Käsittääkseni Primeroja tehdään euroopassa…

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo viikkokin alkaa olla jo siellä yläkantissa. Toki asia riippuu ennen kaikkea vaurion vakavuudesta. Pelkän pintapellin vaihto tai oikaisu ei kauan kestä, mutta kun siellä sisempänäkin lienee korjattavaa.

Varaosien tiet maailmalla ovat monenlaiset. Primerassakin kokoonpanossa on ilmeisesti koko kylki yhtä kappaletta, mutta korjauksia varten tehdään myös pienempiä kappaleita. Näitä ei välttämättä prässätä Englannissa tai ylipäänsä Euroopassa. Jos Euroopan keskusvarastolla on sattunut olemaan hylly tyhjänä ko. osista, niin toimitusaika voi venähtää. Näin ei toki vielä myynnissä olevan mallin kohdalla saisi käydä, ellei toimita oikein tyhmästi.

Sinänsä hitaan laivarahdin käyttö on toki halpaa, mutta jos esimerkiksi vakuutus olisi maksanut seisontapäivistä, tuon ajan korvauksilla olisi lentorahtimaksu tullut maksetuksi moneen kertaan. Nissanin varaosaorganisaatiolla näyttää homma hieman lipsuvan.

Tulee tuosta mieleen oman rantasaunani rakentaminen 20 vuotta sitten. Ryhdyimme lomamaanantaina timpurien kanssa kasaamaan Honkarakenteen hirsikehikkoa. Muutaman kerroksen jälkeen tuli stoppi, sillä seitsemään noin 2,5 metrin pituiseen hirteen oli tehty salvos 35 mm väärään paikkaan. Soitin Karstulaan, ja sieltä luvattiin toimittaa uudet hirret.

Tein pahan virheen, kun en vaatinut, että sieltä pitää heti lähteä jonkun kuskaamaan pöllejä pakettiautolla. Matkaa oli 281 km. Lähettivät mokomat pöllipaketin rautateitse, ja perille tulo kesti toista viikkoa. Sillä välin siinä sitten timpurien kanssa pyöriteltiin peukaloita. Olisi kyllä kannattanut lähteä vaikka itse hakemaan. Olisi siitä saanut hyvän palkan, vaikkei Honkarakenteelta olisi saanut matkakorvauksia penniäkään.

Julkaistu: 1.4.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.