Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5429

Kysy autoista - kysymys 5429

Tapio Ketonen

Kysymys:

mikäköhän mahtais olla tämmösessä 2.0i 8v -89 vectran moottorissa kun alkoi yhtä äkkiä kuuluun nakutus moottorista mikä muuttuu kierosten noustessa jo kolinaksi, ruisku kyllä piettää pientä säkätystä ja venttiilit kans vienoa naputusta kun tarkasti kuuntelee mutta nyt ei ole näistä kyse. mikä vois olla sellainen ilmeinen vika

moottorilla kuiteski kokonaisuudessaan ajettu vasta 75000km (ei vaihtokone eikä tehdas kunnostettu) niin luulis että ei vielä mitään kovin vakavaa?

kuntoon kuiteski haluttais saada ennenkö hajoaa käsiin…

Näytä vastaus

Vastaus:

Nakutus, kolina, säkätys ja naputus ovat kyllä hyviä kuvaavia sanoja, mutta silti niiden perusteella on mahdoton sanoa moottorista yhtään mitään. Kannattaa kuitenkin avata moottori ja tutkia. Vieraat äänet moottorissa johtavat sataprosenttisella varmuudella moottorivaurioon. Parhaassa tapauksessa syynä on vain venttiilin välystentasaimen jumittuminen, mutta voi siellä olla vikaa myös laakereissa tai jopa männässä.

Julkaistu: 29.3.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.