Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5408

Kysymys:

Onko Volkswagenilla olemassa takuu (liikkumisturva) vanhemmillekin autoille, joka korvaisi esim. hinauskulut? Sattui tilanne, että aina merkkiliikkeessä huollettu 200tkm ajettu 1.4-litrainen Golf -94 alkoi vilkutella öljynpaineen merkkivaloa ja se pitäisi hinata liikkeeseen.

Liikkeestä ilmoitettiin, ettei hinaus kuulu liikkeen vastuuseen vaan asiakkaalle, tässä tapauksessa minulle. Onko tilanne tosiaankin näin, että oma pankkikortti vinkuu tässäkin asiassa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Yhdelläkään automerkillä ei ole sellaista takuuta, että sen turvin teini-ikäinen ja lähes loppuun ajettu auto kyydittäisiin ilmaiseksi hinurilla korjaamolle.

Jos autossa on sellainen vapaaehtoinen vakuutus, johon sisältyy autopalveluvakuutus, auton voisi hinauttaa korjaamolle, jos vika ilmaantuu kesken matkaa. Käytännössä lienee kuitenkin niin, että yli kymmenvuotiaisiin autoihin ei sitä autopalveluvakuutusta taideta myöntää. Jos autoon on jostain syystä jäänyt edelleen kaskovakuutus, yhtiö ei yleensä rohkene keskeyttää autopalveluvakuutusta.

Kyllä tuollaiset hinauskulut on itse maksettava, aivan kuten korjauskin. Se tilanne on vähän samanlainen kuin ostettaessa leipä kaupasta. Ei leipuri anna uutta leipää takuuna, jos vanha on yllättäen tullut syödyksi loppuun.

Julkaistu: 9.3.2007