Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5402

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on ilmoitettu vanteiden ET luvuksi vakiona 37. Alkuperäisissä mukana tulleissa peltivanteissa on kumminkin ET 39??

Nyt olen hankkimassa ks auton alumiinivanteita joissa ET on 35, muuten vanteen koko sama kuin alkuperäisenkin paitsi leveyttä on puolituumaa enempi eli vakio on 6.5" ja nuo uudet 7"

Onko tuosta jotain haittaa? ja onko vanteet silti sopivat autoni? Voiko tuota ET lukua yleensä muuttaa paljonkin puoleen tai toiseen?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskin olivat aivan alkuperäiset vanteet, jos luku poikkesi ilmoitetusta. Nuo parin millin heitot eivät yleensä ole kovin merkittäviä, eri juttu on, jos heittoa on senttikaupalla.

Jos vanteet ovat leveämmät, pienempi ET saattaa olla hyvinkin asiallinen muutos, sillä se siirtää pyörää ulospäin, ja leveämpi vanne / rengas saattaisi viedä renkaan sisäreunan turhan lähelle joustintukea tms. pyöränripustuksen osaa.

Julkaistu: 5.3.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.