Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 540

Kysy autoista - kysymys 540

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, mistä johtuu seuraava vika: -Kytkin painetaan pohjaan, auton ollessa paikallaan vaihde vapaalla, alkaa hetken kuluttua kuulua krahinaa. Tämän äänen saa kuulumaan heti jos laittaa minkä tahansa vaihteen päälle. -Ajettaessa millä vaihteella tahansa kaasua vain sen verran että moottori ei vedä eikä jarruta tulee samaista ääntä. Moottorin ollessa kylmänä “rällätystä” ei kuulu. Auto on siis VW-transporter-97 1.9 td. VW-auton huolloissa ei tunnu oikein löytyvän ketään joka osaisi kertoa mistä tämä johtuu. Autooni on vasta uusittu painelaakeri ja kytkinasetelma myöskään vaihdelaatikosta ei löydetty mitään hälyttävää.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mystinen ilmiö, johon näkemättä tai kuulematta on mahdoton ottaa kantaa. Tulisi kuitenkin mieleen omien vanhojen kokemusten perusteella, että voisi olla hyvä tarkistaa, onko moottorissa kampiakselin päittäisvälys kohdallaan. Kytkintä painettaessahan kytkintä ja samalla kampiakselia työnnetään jakopäätä kohti.

Julkaistu: 23.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.