Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5398

Tapio Ketonen

Kysymys:

Katsastus hylkäsi laguna II 1,8:n liian korkean happiarvon (5%) takia. Merkkiliike löysi viallisen imusarjan alipaineanturin, joka vaihdettiin ja vika korjaantui. Kysymys kuuluu: miten tämä anturivika voi sekoittaa happiarvot näin perusteellisesti? Merkkiliikkeen sähkömies, joka oli kyllä pätevä kaveri, sanoi ettei hän sitä ymmärrä itsekään. Oli vain lopulta, kun ei muuta enää keksinyt, kokeillut tätä ja avot. Olin vieressä katsomassa, kun vanhaa ja uutta anturia vaihdeltiin ja arvot muuttuivat sitä mukaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Joskus ihmeellisiä nuo viat. Mitään muuta selitystä tuolle ei voi olla, kuin että ilmeisesti seossäätö meni sen anturivian takia niin reilusti laihalle, että koneesta meni käyttämätöntä happea reilusti läpi. Olisi sen silti pitänyt viedä myös lambda-arvokin yli hylkäysrajan. Normaalisti happiarvo nousee lähinnä pakoputkessa olevan vuodon takia.

Julkaistu: 3.3.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.