Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5391

Kysy autoista - kysymys 5391

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on v99 V70 dieseli. Jäähdytin nestettä häviää jonnekin. Itse en ole löytänyt vuotoa ja huollosssa (ei merkki korjaamo) sitä ei myöskään löydetty. Nestettä pitää lisätä pari desiä n. parin viikon välein. Auton parkissa ollessa sen alta ei löydy aamulla läikkää. Voisiko kannentiiviste vuotaa? Senhän pitäisi näkyä öljyn värissä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valitettavasti asia on niin, että jos nestettä häviä, ja sitä ei vuoda ulos, sen on pakko mennä koneen sisään. Vaikka aine pääosin poistuisikin pakokaasujen myötä. joitakin jäämiä menee väkisin voiteluaineen yhteyteen.

Glykoli on erittäin paha aine voiteluöljyssä. Se heikentää oleellisesti öljyn voitelukykyä. Niinpä jos glykolia joutuu öljyn joukkoon, tämä vuoto pitää korjata heti ja öljyt pitää vaihtaa.

Pakkasnesteen mukanaolo ei välttämättä näy öljyn värissä. Sen havaitsemiseksi on olemassa ilmaisimia, joilla pystytään havaitsemaan hyvin pienetkin glykolimäärät.

Syy vuotoon voi olla kannentiivisteessä, tai jos on oikein huono tuuri, kannessa voi olla halkeama, josta neste tihkuu palotilaan.

Julkaistu: 22.2.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.