Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5390

Kysy autoista - kysymys 5390

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka kauan kytkimen tulisi kestää normaalissa käytössä? Corolla -03 1.6 vain 49tkm ajettu ja kytkin luistaa isoilla vaihteilla kiihdyttäessä. Merkkihuolto totesi saman ja kytkinremontti olisi edessä ja hintaa lähes 800 € mistä työn (6h) osuus suurin.

Auto ollut uudesta lähtien ja huollettu Toyotalla normaalisti. Oireet alkoivat ns. 60 tkm huollon jälkeen, tuossa huollossa ilmeisesti kytkinnesteet vaihdetaan.Kytkintä ei ole luistatettu, vetokoukkua ei ole…

Eikös maahantuojalla ole virhevastuu asiasta ja kustannuksista? Puolitiehen tulisivat vastan mutta mielestäni tuo ei riitä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Onhan noilla ajettu satojatuhansia ilman remonttia. Mutta vastaavasti kytkimiä on saatu loppumaan paljon nopeamminkin, jopa alle parissakymmenessä tuhannessa. Ensisijaisesti kytkimen ikä riippuu käyttötavasta.

Vian syy selviää vain avaamalla kytkin. Jos kytkimeen on vuotanut öljyä, se kyllä näkyy. Myös se saattaa näkyä, onko kytkintä luistatettu. Ja ensiksi pitää tutkia kytkimen pää- ja työsylinterit. Jos pääsylinterin tiivisteissä tai lähinnä venttiilissä on vikaa, ja se on jättänyt järjestelmään paineet päälle, sekin voi aiheuttaa kytkimen ennenaikaisen kulumisen.

Ymmärrän hyvin, ettei korjaamo ole valmis suoraan lupaamaan korjausta ilmaiseksi. Ei kukaan tunnusta luistattaneensa kytkintä, vaikka olisi niin tehnytkin. Lähtökohtana mielestäni tuo puolet on ihan hyvä.

Itse sopisin niin, että korjaamolla kytkin tutkitaan korjattaessa hyvin, ja jos syynä on joko öljyvuoto tai vika hydraulijärjestelmässä, niin sitten keskustellaan asiasta uudelleen.

Julkaistu: 21.2.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.