Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5373

Kysy autoista - kysymys 5373

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onkohan mitä vikaa kun jäähdytysnestettä joutuu lisäämäänvuoden aikana 1-2L eikä vuotoanäy. Ja täytyykö ns. tavallinenneste vaihtaa joka toinen vuosi jos lisätään nestettä tätävauhtia, toimiiko ruostesuojaus

Näytä vastaus

Vastaus:

Vikaa toki on. Jos missään moottorin tai jäähdytysjärjestelmän ulkopuolella ei näy harmaita jälkiä, neste menee koneen sisään. Ensiksi kannattaisi selvittää, onko moottoriöljyssä glykolia. On olemassa sellaisia paperiliuskoja, joilla tuo saadaan selville, mutta en nyt osaa antaa tarkempia tietoja.

Syyllinen vuotoon on todennäköisesti kannentiiviste. Varsinkin jos autossa on alumiinikansi, tiivisteen tunnit tulevat usein täyteen jossakin 100 – 200 000 km tienoilla. Ei toki onneksi sentään aina. Jos tuuri on huonompi, kannessa on halkeama.

Jos vika on kannentiivisteessä, suosittelen samalla myös tarkistuttamaan kannen suoruuden koneistamossa hiomalla pinta suoraksi. Aika suurella todennäköisyydellä vuoto loppuu pelkällä tiivisteenkin vaihdolla, mutta tuo on varma keino.

Kyllähän neste tuollakin tavalla uudistuu, mutta parempi toki on vaihtaa se neste joskus kokonaan. Tosin suosittelen etsimään syyn vuotoon. Sitä korjattaessa sitten tulee samalla se nestekin uusituksi.

Julkaistu: 5.3.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.