Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5350

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on Peugeotissa ns. palvelusopimus kolmeksi vuodeksi. Huolto on 30 tkm välein tai 1 v. Tapauksessani huolto tehdään vuoden välein ja olen liikkeen (Viescar/Ylivieska) antamien ohjeiden mukaan vienyt auton huoltoon tasan vuoden välein. Viimeisintä huoltoa ei sopimus enää liikkeen mukaan katakkaan,koska Maan Auto on ilmoittanut Viescarille sopimuksen päättyvän 60tkm:n jälkeen. Kirjallisessa sopimuksessani on määritelty vain aikakesto, kilometreistä ei puhuta mitään. Huollossa annettiin myös aikataulu näin, koska sopimus on vielä heidän mukaansa voimassa. Pitääkö minun tosiaan maksaakin huoltoitse, niinkuin liike vaatii ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Pyydä liikkeestä kirjallinen vastaus vaatimukseesi huoltamisesta. Mene sitten sen sekä sopimuspaperin kanssa kotipaikkakuntasi kuluttajaneuvojan juttusille.

Autoa ei kannata jättää huoltamatta, joten jos liike edelleen kieltäytyy, vie auto huoltoon ja maksa lasku. Laita kaikki paperit visusti talteen, ja vaadi liikettä maksamaan maksamasi huoltolasku. Vaadi myös korvausta ylimääräisistä juoksemisista ja korkoa maksamallesi summalle,

Julkaistu: 23.1.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.