Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5339

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lienee vain toteamus: myös Toyotan 2.0 litraisessa d4d moottorissa samaa 2,2 moottoria vaivannut ongelma. Omaani laittoivat väliin viisi senttisen, no ei toiminut :) Nyt oottelen uutta säätölevyä ja parin viikon päästä asennetaan. Samaan aikaan perjantain pakkasilla myös taksisuhari saman ongelman kanssa 177 heppasen kanssa, kymmenkunta kertaa jo käynyt huollossa venttiilin takia. 20000 ajettu ja 6 kertaa huollossa (neljä kerroista ei moottoriin liittyviä, vaan asentajien huolimattomuutta).

Näytä vastaus

Vastaus:

Toyotan dieselien ongelmista on todellakin tullut soittoja, joissa on kerrottu, etteivät ongelmat koske pelkästään 177-heppaisia vaan myös pienempiä koneita. Maahantuoja on tiettävästi edelleen ymmällään. Aika erikoista, ettei maailman toiseksi suurimman ja maailman kannattavimman autonvalmistajan organisaatio pysty löytämään kojauskeinoa pakokaasujen takaisinkierrätysventtiilin jumittamiseen.

Julkaistu: 12.1.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.