Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5334

Kysy autoista - kysymys 5334

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on 99 vuosimallia oleva corolla ja hyvin toimii mutta nyt on ensimmäistä talvea minulla tuo auto ja olen huomannut että joskus ajon jälkeen kun pidän taukoa esim käyn 20 min kaverin luona ja sit ku starttaan niin se jotenkin ääntää oudosti, jotenki semmonen pikkuisen kuulonen töppäys tai raksahdus ennenkun starttaa. mut kuitenki lähtee käyntiin

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos kysymyksestä,

1. Katsomme autotalli.comista , mitä autoliikkeissä tarjolla juuri nyt 2. Olemme yhteydessä liikkeisiin, mihin hintaan auto lähtee 3. Selvitämme varastotilanteen 4. Katsomme tutkimuksistamme haluttavuutta 5. Tutkimme Grey-Henin tietoa saman autotyypin hintakäyttäytymisestä kun se on 24-36 kk vanha.

Yhdistämme tiedot 1-5, josta saamme ajankohtaisen käsityksen.

Passat hinnoiteltiin noin 10.12-15.12.2006. Auto oli tullut 12 kk vanhaksi marraskuun lopussa. Jutussa ei käy ehkä riittävän hyvin ilmi se, että auto oli silloin 1 v vanha. Hintataso on siltä ajankohdalta ei tammikuulta.

Kun nyt katsot netistä tarjolla olevia autoja, sama auto on 13 kk vanha, mutta vuosissa 2 vuotta !!! Autokauppa hinnoittelee autoja edelleen vuosien eikä kuukausien mukaan. Ja lisämausteena nyt on se, että varastot alkavat pullottaa, kun uusia luovutetaan. Nuo uudet autot myytiin marras-joulukuussa, ja vaihtoautot tulevat varastoon just nyt. Se laskee Passatinkin hintaa.

12 kk vanhan auton hinnasta leikkautuu Suomessa 16 – 25 % ensimmäisen 12 kk aikana, sanoo siihen Suomen autoverolaki 1 % /kk jäännösarvosta laskettuna ihan mitä tahansa.

Tullikin sanoo aika paljon autojen hinnoista, koska se hinnoittelee ensikertaa 30 000 käytettyä vuodessa ja tuhansia korjaushinnoituksiakin tehdään. Silti alennusten taso on ihan muuttumaton. Ihmeellinen on markkinatalouden dynamiikka.

Mahtaisiko Citroen C4 dieselin arvonmääritys olla tänään tullissa erilainen kuin kuukauden aalussa? (Huomasit kai että 4500 euroa lähti tänään uuden hinnasta?)

Tullikin alentaa auton arvoja vuodenvaihteen jälkeen. Hyvä niin. Minä en voinut siten tehdä tammikuun lehteen, koska kyseessä oli joulukuun alkupäivien hintataso.

terveisiä

Jorma Viitanen Tuulilasi

Julkaistu: 9.1.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.