Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5322

Tapio Ketonen

Kysymys:

Osaako Ketonen listata automerkkejä/-malleja, joissa ei ole vaihdettavaa jakohihnaa, vaan metallinen jakoketju. Voisi ehkä seuraavan autonvaihdon yhteydessä pohtia tuotakin isoa kustannusta, joka voi runsaan 100 000 km;n aikana kohdata peräti kaksikin kertaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ihan varmasti osaisin. Autotietokannassa on noin 2880 automallia. Niistä 1407:ssä on jakopäässä hammashihna, 30:ssä hammaspyörät, 1308:ssa ketju ja 146:n kohdalla tuota tietojen kohtaa ei ole täytetty. Ymmärtänet siis, ettei sitä luetteloa tänne palstalle tule.

Autoalan tiedotuskeskuksen nettisivuilta kuitenkin löytyy sama tämä tietokanta Excel-taulukkona, josta mm. Tuulilasin ja TM:n sekä Mainio.netin verkkopalveluiden autotiedot ovat peräisin. Se löytyy klikkaamalla tästä. Käyttö edellyttää, että käytössä on joko maksullinen Microsoft Excel tai ilmainen Icrosoft Excel Viewer. Jälkimmäisen voit tarvittaessa ladata klikkaamalla tästä.

Julkaistu: 28.12.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.