Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 532

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa vielä niistä “itäautoista”, että paljonko maksaa GAZ Volga 3111 Venäjällä ja sitten vielä Suomeen tuonti… Uutta Volgaa voisi luulla vaikka Roveriksi. Jos sellainen hoituu edullisesti niin ostan heti.

Näytä vastaus

Vastaus:

Autojen hinnat Venäjällä ovat minulle täysin tuntematon alue, ja sellaisina myös pysyvät, sillä en osaa kieltä muuta kuin mitä olen sotajuttuja kertoneilta vanhoilta miehiltä joskus oppinut. Se terminologia taas ei oikein sovellu tähän! Myös sikäläiset eli kyrilliset aakkoset ovat tuntemattomia, joten lehdetkään eivät avaudu meikäläiselle.

Volgan ongelma on se, että sillä tuskin on EU-maissa voimassa olevaa tyyppihyväksyntää, ja siihen se rekisteröinti tyssää. Tuonti kyllä onnistuu tullimaksu maksamalla, ja autoveronkin pystyy toki maksamaan, mutta rekisteriin autoa ei saa ilman tyyppihyväksyntää.

Julkaistu: 24.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.