Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5311

Tapio Ketonen

Kysymys:

Koska minulla on huonoja kokemuksia auton merkkihuollosta (Mazda), niin miten käy uuden auton takuun jos autoa huollattaa merkkiliikkeeseen kuulumattomalla hyväksi koetulla autokorjaamolla?

Onko ennakkotapauksia siitä että autoa on huollettu “organisaation” ulkopuolella ja kun on tullut takuun alaisia vikoja niin niiden hoitamisessa ei sitten ole “elvistelty”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Takuu on voimassa, kunhan voidaan osoittaa, että autoa on huollettu asianmukaisesti ja automallin oman huolto-ohjelman mukaisesti.

Jos huolto-ohjelmaa ei ole noudatettu, vastuu mahdollisesta vauriosta on huollon tehneellä yrityksellä, joka on normaaliin tapaan kuluttajansuojalain perusteella vastuussa tekemisistään ja etenkin tekemättä jättämisistään.

Ennakkotapauksia takuun kiistämisyrityksistä on, mutta ellei takuun myöntäjä ole pystynyt osoittamaan, että vika on aiheutunut väärästä huoltamisesta tai ohjeiden vastaisesta käytöstä, takuun velvoitteista ei ole päästy eroon.

Julkaistu: 14.12.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.