Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5305

Kysy autoista - kysymys 5305

Tapio Ketonen

Kysymys:

ostin n. kk sitten rav4 -05 aj. 18tkm. (tuotu belgiasta, ollut vuoden siellä liisinki autona ja ostettu/tuotu toyotan liikkeestä) kun tehtiin autosta kauppaa niin myyjä sanoi et oli kysynyt toyotalta et tehdas takuu on voimassa.

tehtiin kaupat ja sen jälkeen kysyin paikalliselta toyota liikkeeltä yleisesti takuu jutuista ym. niin sain heiltä vastauksen et minun autossa ei ole takuu voimassa koska liikkeenharjoittaja on tuonut auton!!??

auto on kuin uusi, kaikki paperit ja huoltokirja täydellinen! tuntuu tuo takuu kyllä ihmeelliseltä kuviolta? miten kannattaisi asiassa edetä, koska olen erittäin pettynyt ettei autossa muka olekkaan tehdas takuuta vaikka myyjä niin väitti!?

Näytä vastaus

Vastaus:

Toyotan takuuosaston kanta ei ole noin jyrkkä. Taustoja tarkemmin tuntematta hekään eivät suoraan voi luvata, että takuu olisi voimassa, mutta esim. muuttoautoille tehdään yleensä suomalainen takuu-ja huoltokirja, jolloin takuu on voimassa Suomessa vallitsevien takuuehtojen mukaisesti.

Asiakkaalle myönnettävän takuun takanahan voi olla sekä myyjäliikkeen- että tehtaan takuita, jolloin kattavuus saattaa vaihdella paljonkin maakohtaisesti. Asia kannattaa selvittää suoraan maahantuonnista, puh. (09) 85 181 / takuuosasto.

Ennen puhelua kannattaa kaivaa esiin kaikki auton mukana tulleet takuu- ym. paperit sekä rekisteröintitodistus. Ainakin minulle jäi myös epäselväksi, ostitko auton siitä belgialaisesta liikkeestä vaiko joltakin trokarilta. Tämäkin tieto on tarpeen.

Julkaistu: 25.12.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.