Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5304

Kysy autoista - kysymys 5304

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olis mielenkiintoa hommata webasto tai vastaava 2003 Honda Accordiin. Lohkolämppäri ei oo vaihtoehto kun perheen toinen auto (naku) seisoo tolpassa.Millaisia käyttökokemuksia on?

Haittaako jos ajo on pääsääntöisesti lyhyttä työmatka-ajoa?Kannattaako asennuttaa merkkiliikkeessä vai “defastoressa”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos tolppasähköä ei ole saatavana, niin ainoa keino tietenkin on Webasto tai Eberspächer. Hyvä pelihän sellainen on, lämmittää tehokkasti.

Pätkäajoon se ei kuitenkaan sovi. Jos on kylmää keliä, akku ei ota virtaa vastaan kovinkaan vauhdikkasti. Niinpä se ei ennätä lyhyellä matkalla latautua eli ottaa vastaan niin paljon virtaa kuin lämmittimen käyttö on kuluttanut. Muutaman päivän päästä voi käydä niin, että auto on lämmin, mutta se ei sähkön puutteen takia jaksa käynnistyä. Auto siis kaipaisi välillä pitempää ulkoilulenkkiä.

Asennuspaikalla ei ole merkitystä, kunhan se vain on ammattitaitoinen. Bensalämmittimen asennus kannattaa kuitenkin jättää bensalämmitinasentajalle, joka on asentanutr niitä ennenkin. Joku “defastore” tuskin on paneutunut niiden erikoisuuksiin.

Julkaistu: 5.12.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.