Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 530

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autonani on Renault Megane classic 1.6 vm. 2000. Autolla on ajettu nyt n. 96000 km. Seuraavia vikoja on ilmennyt:- Jos joutuu jarruttamaan hieman normaalia kovempaa, syttyy SERV-valo ja akun varoitusvalo kojelautaan. Onko syytä huoleen? - Kuljettajan penkki on ruvennyt klonksumaan, esim. jarrutettaessa.- Mystinen käyntihäiriö, mikä ilmenee lievänä “pomppimisena” tyhjäkäynnillä kun autolla on ajettu senverran että moottori on lämmin. Tähän on yritetty löytää korjausta ainakin vaihtamalla sytytyspuolat, mutta siitä ei ollut apua. Mistä tämä voi johtua? Kenties polttoaineen syötön ongelma?Autossa on vielä puoli vuotta takuuta jäljellä, kannattaako yrittää takuuseen näitä vikoja?Kiitos vastauksesta!

Näytä vastaus

Vastaus:

Minkä tahansa merkki- tai varoitusvalon syttyminen on aina syy huoleen. Akulla ei ole mitään varoitusvaloa, mutta latauksella on, ja sen symboli on aika usein akun kuva. Latausvalon syttyminen jarrutustilanteessa ilman että moottori samalla sammuu on ilmiselvä vika, joka pitää selvittää. Syynä voi olla vaikkapa oikosulkuun menevä johto, joten vika voi olla jopa vaarallinen.

Jos autossa on takuuta vielä jäljellä, niin ei muuta kuin tiukkana vikalistan kanssa merkkikorjaamolle. Nuo kaikki viat pitää saada kuntoon. Muista myös, että jos olet valittanut vioista takuuaikana, merkkiorganisaatio on velvollinen korjaamaan ne, ja näistä vioista valittamista voi jatkaa takuuajan jälkeenkin niin pitkään, että viat on saatu kuntoon.

Julkaistu: 25.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.