Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5289

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lainaus: “Saako etuvalojen pesun poiskytkettyä esim. sulakkeen/releen poistamalla vai tarvitaanko jotain erikoisratkaisuja? Veholla eivät osanneet sanoa mitään. Tällä hetkellä ajovalojen päällä ollessa tuulilasia pestessä pesee myös ajovalot ja näin ollen pesusäiliö on luvattoman nopeasti tyhjä. Auto Honda CR-V vm.2005.”

Tuossa on kait “painepesuri” ja jos omaa sulaketta ei löydy, niin pumpun johtoliittimen irroitus usein auttaa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Painepesuripa hyvinkin, koska se sileä lasi taitaa olla muovia. Mahdollisen sulakkeen paikka lienee neuvottu käyttöohjekirjassa, mutta pumpun liittimen paikkaa ei. Sen löytäminen edellyttää kuitenkin jo jonkin verran auton tekniikan tuntemusta, mahdollisesti joudutaan jopa avaamaan suojapaneeleita. Siksi se ei ole sellainen toimenpide, jota voisi näin etäparannuksena suositella.

Parasta siis poiketa vaikkapa jollakin autosähkökorjaamolla. Merkkikorjaamolla on erikoistuttu rutiinihuoltoihin. Tuollaisia hankalampia asioita varten siellä on erikoismies, jota vaivataan vain

Julkaistu: 16.11.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.