Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5283

Tapio Ketonen

Kysymys:

pitäsköhän huolestua ku toi mun auto vie öljyä litran tuhannelle kilometrille ja katalysaattori käryää? öljy yrittää myös karata mittatikun kautta,ja muutamia tippoja on siitä valunu laturin hihnalle..luistaa kivasti! auto on vw golf vuosimallia 97 ja 1,6 koneella ajettu 230tkm.ihmettelen vaan eikö tää enempää kilometrejä kestä,konetta ei ole vielä aukaistu mut nyt varmaan pitää..

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos öljyä tunkee mittatikun reiästä, niin se on merkki siitä, että joko huohotin on tukossa, tai mäntien ohipuhallus on todella voimakasta. Tuo öljynkulutus on jo sitä luokkaa, että jos huoltoasemalla olisi vielä palvelua, voisit sanoa, että litra öljyä ja tarkistetaan bensa…

Voi olla, että pelkkä männänrenkaiden vaihtokin riittää saattamaan öljynkulutuksen kuriin. Arvelen, että ongelma lähinnä johtuu niiden pikeytymisestä, mutta koska puhdistus ei kutienkaan onnistu avaamatta, ne kannattaa samalla uusia. Sittenhän tuon näkee, kun kone avataan. Jos sylinterin yläreunassa on selvästi näkyvää kulumaolaketta, voi olla, ettei männänrekaiden vaihtokaan riitä.

Julkaistu: 12.11.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.