Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5272

Kysymys:

Omistan Golf Variant Powerdieselin vm 2001.Auto on osoittautunut erittäin huonosti lämpiäväksi ja kylmäksi talvella.Miten saa auton lämpiämään vai onko se “pihin” dieselauton ominaisuus?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nykyaikainen diesel tuottaa perin vähän hukkalämpöä. Talvella moottorin ulkopintakin luovuttaa lämpöä runsaasti, joten moottorin lämpötila ei nouse riittävästi. Lämmityslaitteen kenno on sama bensa- ja dieselmalleissa, joten on selvä, että kylmempänä käyvässä dieselissä lämpöä tulee sisän vähemmän.

Eräs keino olisi vaihtaa lämmityslaitteen kenno suuremmaksi, mutta käytännössä tuo on aika mahdotonta. Jo lämmityslaitteen purkaminen on valtavan suuri työ, ja sopivan kennon löytäminenkin voisi olla vaikeaa. <p Toinen keino on nostaa moottorin lämpötilaa. Lisälämmittimen (Webasto, Eberspächer) asentaminen on aika kallis ratkaisu. Nokkamaskin peittäminen ja lisätäytteiden laittaminen keulalle ja moottoritilaan taas ovat riskialttiita, sillä niiden takia moottori saattaa myös säiden lämmetyä ylikuumentua. Moottorin lämpöä pitää siis seurata herkämättä.

Julkaistu: 4.11.2006