Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5242

Tapio Ketonen

Kysymys:

Carina E 1.8 -96Oire, auton lämmityslaite alkaa puhaltaa lämmintä tosi myöhään jos silloinkaan…Jäähdytysnestettä ei ole juurikaan paisunta säiliössä. Lisään sitä säiliöön, kun auto on hivenen lämmin (kotoa-töihin 10km). Lähen töistä niin säiliö on lähes tyhjä ja lätäkkö auton alla paisuntasäiliön alla…? mistä johtuu säiliön tyhjeneminen ja onko se myös syy lämmityslaitteen tehon heikkenemiseen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos auton lämmityslaitteesta ei tule lämmintä, tai sitten sieltä alkaa äkkiä tulla kylmää, niin tämä on merkki siitä, että jäähdytinneste on vähissä. Tässä vaiheessa pitää ajaminen lopettaa ja lisätä jäähdytysjärjestelmään nestettä tai hätätilassa pelkkää vettä. Muuten kannentiiviste voi olla enemmän kuin vaarassa, ja voi niitä vaurioita tulla muuallekin.

Kyseessä lienee aivan vanhanaikaisesti vuoto. Tuo meidän vanha Carinamme hukkasi pitkin matkaa jäähdytysnestettä, ja lopulta vuoto kasvoi niin suureksi, että liikennevaloihin pysähdyttäessä nokalta nousi vahva höyrypilvi.

Meidän autossamme vikana oli vuoto jäähdyttimen kennon ja yläsäiliön saumassa. Se korjaantui uudella jäähdyttimellä, joka maksoi 150 euroa AutoBodyPartsissa Espoon Juvanmalmilla.

Tutki auton etupää kunnolla. Vika on todennäköisimmin jäähdyttimessä, mutta ei vuoto letkussa tai jopa paisuntasäiliössäkään ole aivan mahdoton.

Julkaistu: 15.10.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.