Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 523

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve Ketonen. Autoni on -96 Volvo 850 Sedan S 2,0. Ostettu 5/2000 jolloin mittarissa noin 105tk(todisteiden mukaan olisin 3 omistaja), nyt 162tk.

Kyseessä lienee paljon myyty malli, mutta jotenkin tuntuu että juuri minun “paljasta” malliani ei liikenteestä löydy, vaan isommilla koneilla ja sun muilla TR-vempaimilla varustettuja yksilöitä.

Kyselenkin tässä erilaisten tyyppivikojen perään. Olen huomannut erittäin vähän suoranaisia vikoja, en tosin ole mikään expertti. Mitä nyt kytkin vähän klonksuu, ja talvirenkailla etupää väpättää niin että rattikin kiusaa käsiä tärinällään. Tuloksena jonkun jarruputken vaihto vasemmalta edestä.

Palstalta ei oikein löydy Volvo-aiheisia kysymyksiä, mahdollisesti hyvän merkin indikaattori? Pyytäisin myös jonkinlaista hinta-arviota, ostettu siis 2 vuotta sitten noin 60000 markalla (täysin tarkkaa markkamäärää en voi sanoa kun alkuperäinen ostovaluutta oli ruotsin kruunu). Mielestäni silloin erittäin edullinen ajatellen merkkiä näin yleiseltä kannalta. Onko näin? teidän hintatilaston mukaan Suomesa tähän hintaan ei tätä Volvoa löydä edes tänä päivänä! En ole mielestäni ostanut sikaa säkissä, tämä auto ei ole ostajaansa pettänyt millään tavalla. Mutta voiko se pettää, ja mistä se yleisimmin kiikastaisi? Tämä peli ei ainakaan “Mitsu”-ruostu….sitten bonuksena vielä ihmettelen miksi käytettyjen autojen hinnoissa on Ruotsin ja Suomen välillä on välillä melko suuriakin eroja? Vai olenko täysin väärässä? Oma autonihan oli melkoinen Tukholman löytö, verrattuna Suomen hintoihin…Ystävällisin terveisin, Eero Helisten

Näytä vastaus

Vastaus:

Auto oli todellakin Tukholman löytö, ei sellaista Suomesta olisi löytynytkään. Kaksilitrainen Volvo 850 ei ole ollut meillä ollenkaan myynnissä, joten ei ihme, ettet ole samanlaisia tavannut liikenteestä.

Kaksilitrainen malli oli tiettävästi tarkoitettu lähinnä maihin, joissa verotus toimii iskutiolavuuden perusteella. Esimerkiksi Italiaan on kaksilitraisia VOlvoja viety paljon. Suomeen niitä tuotiin 80-luvulla, koska autoedun verotuksessa kaksi litraa oli luokkaraja. Ruotsissa tuolloin Volvot olivat yleensä 2,3-litraisia.

Käytettynä autoa ei SUomesta löydy, mitä nyt noita yksittäisiä uitettuja kuten omakin autosi, ja sillä perusteella mallit eivät sentään vielä pääse hinnastoihin.

Käytettyjen hinnat ovat Suomessa korkeat, koska uudetkin ovat kalliita. Valitettavasti käytettyjen hinnat tulevat jonkin ajan kuluessa romahtamaan, kun EY-tuomioistuin antaa päätöksen Suomeen käytettyinä tuotavien autojen verotuksesta. Tämä tulee nostamaan tavallisen ihmisen autoilukustannuksia, koska autojen arvo tulee laskemaan nykyistä paljon nopeammin.

Julkaistu: 28.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.