Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5217

Kysy autoista - kysymys 5217

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on -84 saab 900i. Siinä ei ole ohjaustehostinta Saisin muutamalla kympillä tehostimen toisesta autosta. Kysyisin sinulta asiantuntijana Mitkä osat (montako) minä sieltä nappaan mukaan? Olen ymmärtänyt että tehostin koostuu monesta kappaleesta.. Minkä vuotisien 900 sarjan saabien o-tehostimet sopivat -84 malliin?? Näkeekö tehostimesta päällepäin tehostimen kunnon?(minulle sanottiin että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan..)

Näytä vastaus

Vastaus:

Öljypumppu säiliöineen ja kiinnikkeineen, siitä hammastangon yhteydessä olevan tehostimeen lähtevät ja sieltä tulevat putket ja letkut sekä kokonainen hammastanko. Myös pumpun käyttöhihna on tarpeen. En nyt muista, käyttääkö tuon ikäisessä Saabissa tehostinta yhteinen hihna, vai onko sillä erillinen käyttöhihna, mutta katso siitä varaosa-autosta. Jos on erillinen hihna, silloin saattaa myös hihnapyörän joutua vaihtamaan.

Päällepäin ei kuntoa näe muuten kuin vuotojen osalta. Jos ohjausvaihde on kovin öljyinen, tehostin ilmeisesti vuotaa. Tällöin melkein suosittelen jättämään sen siihen varaosa-autoon. Panosta sen sijaan kaurapuuroon. Ilman tehostinta olevalla autolla ajaminen käy hyvin bodauksesta!

Julkaistu: 29.9.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.