Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5175

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on vasen käsi “poissa pelistä”.Siksi joudun vaihtamaan toyota hiacen vilkkuviiksen vasemmalta oikealle. Viiksihän on “palauttava”, mutta jos ruuvaan viiksen löysälle ja käännän sen oikealle kädelle, niin säilyykö tuo “palautus”-ominaisuus vai pitääkö minun alkaa “viritellä” itse..

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä se virittelyksi menee. Ainakaan minun Hiacessani (vm.-81) tuo ei onnistu, enkä usko onnistuvan uudemmissakaan. Siellä kun on lasinpyyhkimien viiksi oikealla, ja lisäksi viiksen kiinnitys ei kierry minnekään. Viikselle pitää siis rakentaa uusi kiinnitys, ja pyyhkimien kytkinsysyteemikin menee kokonaan uusiksi.

Siinä on vielä sekin ongelma, että yleensä palautus toimii ratin alaosassa olevan kielen avulla, ja sen kielen pitää olla normaaliasennossa katkaisijan kohdalla. Kun vilkku käännetään vaikkapa vasemmalle, katkaisimesta työntyy esiin tappi, joka päästää ratin kääntymään enemmän vasemmalle laukaisematta vikkukytkintä. Oikealle käännettäessä ratin kieleke törmää tappiin ja laukaisee vilkun pois päältä.

Yksinkertaisin tapa saada kieleke oikeaan kohtaan on kääntää rattia akselissaan puoli kierrosta. Vähän outohan tuo on aluksi, mutta mitään haittaa ei “väärästä” asennosta ole.

Julkaistu: 26.8.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.