Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 516

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko auton vahaamisen käytettävä “kunnon” vahoja, vai riittääkö, jos käyn paikallisella ESSOlla ostamassa purkin esim. Carlaken nestemäistä kovavahaa? Onko eroja lopputuloksessa merkittävästi? Sopiiko em. tuote metalliväreille? Kestävyys ymym….??

Näytä vastaus

Vastaus:

Sopivan autovahan laatu riippuu siitä, missä kunnossa maalipinta on. Jos auto on vanha ja vain harvoin vahattu, kunnon pinnan aikaansaamiseksi tarvitaan vahaa, jossa on mukana hiovia aineksia. Nestemäinen kovavaha on hyvä tuote uudelle ja hyvässä kiillossa olevalle autolle, jos sitä lisäksi käytetään hyvin usein. Se käy myös metalliväreille.

Uskoisin että siellä paikallisella Essolla aivan kuten Shellillä, Teboililla, Nesteellä tai ST1:llä on myynnissä erilaisia vahoja. Ns. puolikiinteätkään vahat eivät ole kovin työläitä, joten jos et vahaa autoasi joka toinen viikko, suosittelisin vähän työläämmän vaihtoehdon valitsemista, jälki on parempi.

PS. Hommaa ennen vahaamista muovin ja kumin hoitoainetta ja käsittele ensiksi mustat muovi- ja kumiosat sillä. Vahaa ei saisi joutua mustiin osiin, koska kuivana vaha tekee ne harmaiksi. Hoitoaine estää vahaa tarttumasta, joten kun vahaamisen jälkeen pyyhit mustat muovi- ja kumiosat uudelleen hoitoaineella, vaha lähtee pois ja mustat osat pysyvät mustina.

Julkaistu: 30.4.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.