Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5155

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Ford Focus Sport wagonin 1.6 vm.06 miten on mahdollista että kyseisestä autosta uupuu ESP vaikka esitteissä lukee että olisi. myyjä sanoi että auto on alkuvuoden tuotantoa, että niissä ei ole ESP:tä vakiona onko tämä totta (voiko tuota ESP:tä vaatia näin jälki käteen?).

Näytä vastaus

Vastaus:

Jälkikäteen ESP:tä ei voi hankkia, sen asentaminen on turhan suuri homma. Työ pitää tehdä tehtaalla. Auto olisi pitänyt tutkia vastaanotettaessa, ja jos sen varustus ei ollut sovitunlainen, vastaanottamisesta olisi voinut kieltäytyä.

Esite ei koskaan anna tarkkaa ja ehdottoman luotettavaa tietoa autosta, sen varusteista tai ominaisuuksista. Nämä pitää käydä läpi myyjän kanssa. Ainakin viime talvena tilanne oli se, että 1,6-litraisen Focuksen vakiovarustukseen ei kuulunut ESP:tä, mutta 1,8-litraisessa Flexifuel-mallissa se oli.

Julkaistu: 13.8.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.