Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 5144

Tapio Ketonen

Kysymys:

Haluaisin tietää viimasuojan tarpeellisuudesta HDi Xsaran keulalla talviaikaan. Eli tukkeutuuko jäähdyttimen edessä oleva puhallin lumesta vai puhaltaako moottori öljynsä pihalle jos sitä ei ole? Ja saako niitä jälleen myyjiltä tai varaosa liikkeistä, vai joudunko käyttämään pahvilaatikkoa. Kysymys heräsi kun näin kestotesti C4:n keulaan hankitun viimasuojan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuuletin ei tukkeudu, mutta moottori lämpenee hyvin hitaasti ilman viimasuojaa. Riski huohottimen jäätymiseen on suurempi ilman viimasuojaa, mutta kokonaan se ei sitä pysty poistamaan.

PSA:n moottoreissa tuo huohottimen tukkeutuminen on ollut paha ongelma. Koska öljyn mittatikun putki toimii samalla myös öljyn imuvaihtajan putkena, moottorista tulevat kaikki öljyt pihalle, jos huohotin tukkeutuu. Tällöinhän kampikammioon tulee kova paine, joka nostaa mittatikun pois paikoiltaan ja työntää öljyt tikun ohi ulos.

Viimasuojia ei saa mistään, vaan ne pitää ostaa. Suojia on myynnissä merkkiliikkeissä. Ranskalaisten “fiksuus” näkyy siinäkin, että he eivät salli käyttöohjekirjaan lisättäväksi suositusta viimasuojan käytöstä talvisaikaan.

Julkaistu: 3.8.2006

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.